Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

M.I.D.I ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?

MIDI

(Musical Instrument Digital Interface)

Αυτή είναι η πλήρης ονομασία του midi. Ψηφιακή Διασύνδεση Μουσικών Οργάνων στα ελληνικά είναι ένα πρωτόκολλο που αποσκοπεί στην επικοινωνία και τον συγχρονισμό μεταξύ ηλεκτρονικών μουσικών οργάνων, Η/Υ και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών, ανεξαρτήτως κατασκευαστή.
Το πρωτόκολλο MIDI δεν μεταδίδει ηχητικό σήμα, αλλά μηνύματα που περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το πότε πατήσαμε την νότα, πότε την αφήσαμε, την πίεση, διάρκεια και φυσικά το τέμπο. 
H λειτουργία :
Το διασυνδετικό MIDI αποτελείται από το πρωτόκολλο επικοινωνίας (software) και το υλικό του μέρος (hardware). Το πρώτο, περιέχει τις εντολές (MIDI Language) που χρειάζονται για την "περιγραφή" μιας μουσικής σύνθεσης, ενώ το δεύτερο αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των κυκλωμάτων που παράγουν και ερμηνεύουν την πληροφόρηση MIDI και προσδιορίζει τον τύπο των συνδέσεων και το είδος των καλωδίων που πρέπει να χρησιμοποιηθούν.

Βασικά σε όλα τα synths θα βρούμε MIDI IN, MIDI OUT, MIDI THRU
  • MIDI IN (εισόδου): Είναι η υποδοχή εισόδου στην οποία εισάγονται οι πληροφορίες. Συνδέεται πάντα στο MIDI OUT ή στο MIDI THRU άλλων οργάνων, που είναι master ή ενδιάμεσο (THRU).
  • MIDI OUT (εξόδου): Είναι η υποδοχή που στέλνει τις πληροφορίες. Αυτή η υποδοχή συνδέεται με την MIDI IN υποδοχή άλλης συσκευής ώστε να λάβει τα μηνύματα. Το όργανο που στέλνει τις πληροφορίες ονομάζεται κύριος ή οδηγός ("master"), ενώ αυτό που τις δέχεται εξαρτώμενος (slave).
  • MIDI THRU (ενδιάμεση): Είναι η υποδοχή που εξάγει απαράλλαχτες τις πληροφορίες που εισάγονται στο MIDI IN του ίδιου οργάνου. Χρησιμοποιείται για να στείλει τις πληροφορίες που δέχεται το ίδιο στο MIDI IN του, προς ένα άλλο όργανο.

    Στην αγορά θα βρείτε τα κλασσικά καλώδια MIDI και φυσικά καλώδια MIDI TO USB.
    Τα παλαιού τύπου συνδέονται σε gameport στον Η/Υ, ενώ πλέον το ποιο βασικό είναι το MIDI TO USB ή MIDI TO MIDI και καλύπτουν πλήρως όλες τις νέες καρτες ακριβές και μη.
Ελπίζω να βοήθησα αρκετά,
Καλη επιτυχία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου